flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбувся XVII позачерговий з'їзд суддів України

04 листопада 2019, 13:24

      У Києві відбувся XVII позачерговий з'їзд суддів України. Від Львівського окружного адміністративного суду делегатом був суддя Олександр Сасевич.

      Підставою проведення позачергового з’їзду було обрання від судової влади трьох суддів Конституційного Суду України та двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

      У результаті обрано:

      на посаду судді Конституційного Суду України:

  • Петра Філюка – колишнього Голову Волинського апеляційного суду
  • Галину Юровську – суддю у відставці, колишнього начальника відділу Національної школи суддів України

      членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України:

  • Олександра Панасюка – суддю Вінницького апеляційного суду
  • Тетяну Широян – суддю Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ

       Одночасно із зазначеним, з’їзд не міг оминути і важливі питання діяльності судової влади. В зв’язку з чим, заслухали: звіт Голови Ради суддів України Моніча Б.С. про виконання завдань органів суддівського самоврядування щодо забезпечення незалежності судів і суддів, стан організаційного та фінансового забезпечення діяльності судів у період між з’їздами суддів України, інформацію Голови Вищої ради правосуддя Овсієнка А.А. про діяльність Вищої ради правосуддя, інформацію Голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Козьякова С.Ю. про діяльність Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, інформацію Голови Державної судової адміністрації України Холоднюка З.В. про діяльність щодо організаційного, фінансового та матеріально-технічного забезпечення діяльності органів судової влади, виступи делегатів та запрошених осіб.

       За результатами обговорення виступів очільників судової влади було прийняте рішення з’їзду щодо: проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування» № 1008 від 29.08.2019; реорганізації та ліквідації судів України; судового навантаження та матеріального забезпечення суддів; охорони судів, життя здоров’я та майна суддів та їх сімей; кваліфікаційного оцінювання суддів; комунікаційної діяльності; дисциплінарної відповідальності суддів; кадрового забезпечення.

       З рішенням XVII позачергового з’їзду суддів України від 30.10.2019 «Про стан виконання рішень з’їздів суддів України, зміцнення незалежності судів, суддів, захист професійних інтересів суддів» можна ознайомитися за посиланням: http://rsu.gov.ua/ua/documents/100?fbclid=IwAR3L85nHKBdjxDyeWmZVnf_tCvipfK3iS3YFaoU96TLi1rjSroVCC-jS-n8