flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Медіація в адміністративних спорах

15 березня 2021, 10:40

Голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич та суддя Олег Кравців взяли участь в засіданні Міжрегіональної групи Регіональних рад з питань реформи правосуддя для суддів адміністративної юрисдикції щодо обговорення запровадження медіації у вирішенні адміністративних спорів, яке проходило 11-12 березня 2021 року у місті Львові.

   

З вітальними словами до учасників заходу звернулись Довідас Віткаускас, керівник Проекту ЄС «Право-Justice» та Оксана Цимбрівська, головний національний експерт Проєкту ЄС «Право-Justice».

 

Серед доповідачів були: Андрій Рищенко, координатор Дніпропетровської регіональної ради з питань реформи правосуддя, суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду, Аліна Сергєєва, національний експерт Проєкту  ЄС «Право-Justice» та Віталій Дончик, суддя Вінницького окружного адміністративного суду.

В рамках даного заходу були обговорені проблеми, що виникають під час розгляду адміністративних справ та статистичні дані адміністративних судів для всебічного аналізу справ в адміністративній сфері, де може застосовуватися медіація. Обговорено категорії справ, в яких потенційно може застосовуватися медіація; можливе законодавче регулювання, яке необхідне для поширення медіації в адміністративних справах; механізми направлення на медіацію.  

На завершення учасники подякували присутнім за участь в даному засіданні, плідне обговорення та напрацювання нових ідей в застосуванні механізму медіації в адміністративних спорах.