flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду пройшов підготовку для підтримання кваліфікації

03 червня 2021, 09:12

 З 31 травня по 02 червня 2021 року Національна школа суддів України проводила підготовку голів Касаційних судів у складі Верховного Суду, Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, голів і заступників голів апеляційних і місцевих судів. Особливістю даною підготовки було те, що вона проводилась в режимі offline/online з дотриманням усіх вимог щодо епідеміологічної безпеки на час ведення карантинних обмежень в місті Києві.

Голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич взяв участь у даній підготовці в режимі  offline. Навчання проходило в конференц-залі Київського апеляційного суду.

Відкрив даний захід ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, який відзначив що сучасна суддівська освіта є запорукою верховенства права, демократичного розвитку суспільства та правової держави, відновлення високо значимої ролі суду. Ректор анонсував певні новели суддівської освіти, зокрема зазначив що у 2020 році ухвалено Стратегію розвитку суддівської освіти в Україні на 2021-2025 року та презентував спеціальний випуск фахового загальнодержавного науково-методичного юридичного видання «Слово Національної школи суддів України».

Серед фахових та професійних викладачів, які брали участь в підготовці очільників голів та їх заступників в  якості лекторів виступили: Валентина Іванівна Данішевська, голова Верховного Суду, Всеволод Сергійович, суддя, секретар Великої Палати Верховного Суду, Олексій Олександрович Сальніков, т.в.о. голови Державної судової адміністрації України, Світлана Богданівна Шелест, член Вищої Ради правосуддя, Віктор Валентинович Городовенко, суддя Конституційного суду України, Наталія Станіславівна Богацька, голова Південно-західного апеляційного господарського суду, Павло Іванович Пархоменко, голова Бахмацького районного суду Чернігівської області, Наталія Іванівна Петрова, заступник керівника Проекту USAID «Україна: Справедливе правосуддя», Павло Валентинович Пушкар, голова відділу Департаменту виконання судових рішень Європейського суду з прав людини Ради Європи та ряд кваліфікованих фахівців Національної Школи суддів України.

 

Судді мали змогу долучитися до обговорення важливих тем: забезпечення Верховним Судом принципу єдності судової практики; судове адміністрування та стан фінансового забезпечення судової гілки влади у 2021 році, у тому числі перспективи підвищення якості організації роботи судів; антикорупційна політика у розрізі сучасного стану та викликів; дисциплінарна практика Вищої ради правосуддя; роль і значення комунікації у судовій діяльності; психологічні особливості профілактики професійного вигорання суддів; роль голови суду в забезпеченні ефективності здійснення правосуддя та дотримання розумних строків судових проваджень (на основі аналізу практики ЄСПЛ та Комітету Міністрів Ради Європи); застосування висновків Консультативної ради європейських суддів (КРЄС); особливості налагодження ефективної взаємодії голови суду з керівником апарату; клієнтоорієнтованість судів.

На завершення підготовки усі учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.