flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Львівському окружному адміністративному суді пройшли дні адміністративної юстиції

12 липня 2021, 12:13

З метою популяризації адміністративної юстиції, підвищення загального рівня правової культури, набуття громадянами необхідного рівня правових знань, забезпечення більш активної співпраці суду з правниками, підвищення комунікації суду із суспільством та на виконання Рішення зборів суддів Верховного Суду в Касаційному адміністративному суді №9 від 27.07.2019 року, у Львівському окружному адміністративному суді з 20 червня по 10 липня уже третій рік поспіль проходять Днів адміністративної юстиції України.

На виконання наказу розпорядження голови Львівського окружного адміністративного суду від 31.03.2021 №6 було затверджено План заходів Львівського окружного адміністративного суду щодо проведення Днів адміністративної юстиції України у 2021 році, в рамках якого проведено ряд заходів.

У холі суду були розміщені плакати з інформацією про історію створення системи адміністративних судів та про створення Львівського окружного адміністративного суду.

Футбольна команда суду взяла участь в десятому футбольному турнірі серед команд адміністративних судів «Кубок адміністративних судів – 2021», приурочений до Дня Конституції України та Днів адміністративної юстиції України у 2021 році, який проходив  26–27 червня 2021 року в м. Одесі та посіла третє «бронзове місце». Крім того, гравця команди ЛОАС визнано «Кращим воротарем турніру».

    

1-2 липня 2021 року в онлайн режимі на платформі Zoom Верховним Судом проведено ІV Міжнародну науково-практичну конференцію на тему: «Адміністративна юстиція в Україні: Проблеми теорії та практики». Захист виборчих прав адміністративними судами в Україні», в якій взяли участь голова суду Андрій Ланкевич та заступник голови суду Віталій Мартинюк.

 

06 липня 2021 року у суді пройшов День відкритих дверей. В рамках даного заходу до Львівського окружного адміністративного суду завітали студенти першого курсу Львівського національного університету імені Івана Франка. Юні правники відвідали судове засідання, яке проходило в режимі відеоконференції, ознайомились із структурою суду та роботою канцелярії. Мали змогу поспілкуватися з секретарем судового засідання, судовим розпорядником та помічником судді і поставити запитання щодо особливостей роботи в суді.

          

Окрім того, в приміщенні суду проведено виставку дитячих малюнків у співпраці з гуртком образотворчого мистецтва ГО «Студія розвитку «Зернятко», під керівництвом Марець Галини Ярославівни. Діти працівників суду та діти студії долучились до святкування Днів адміністративної юстиції України, малювали суд таким яким вони його бачуть і відчувають. Кожен маленький митець був нагороджений подаруночком.

      

    

      

 

Довідково: 6 липня 2021 року виповнилось 16 років від дня прийняття Кодексу адміністративного судочинства України, а 2 липня 2021 року виповнилося 13 років як суд з успіхом відчинив свої двері для відвідувачів суду.