flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення стандартів якості судових рішень в процедурі визначення статусу біженця крізь призму судової практики

13 жовтня 2021, 11:43

 

Голова суду Андрій Ланкевич та заступник голови суду Віталій Мартинюк взяли участь в семінарі для суддів окружних адміністративних судів на тему: «Підвищення стандартів якості судових рішень в процедурі визначення статусу біженця крізь призму судової практики», який проходив у м.Ужгород 12 жовтня 2021 року.
Даний захід організовано Національною школою суддів України у співпраці з Верховним Судом та Агенством ООН у справах біженців.
З вітальним словом до учасників звернулись Ганна Фазикош, голова Закарпатського апеляційного суду, Оксана Польна, директор Львівського регіонального відділення Національної школи суддів України, Крістоф Бо, старший радник з правових питань Представництва Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців в Україні та Альберт Пірчак, директор Міжнародного Фонду охорони здоровя та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA.
Модератором заходу був адвокат Міжнародного Фонду охорони здоровя та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA.
 Доповідачами на даному семінарі виступили: суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Андрій Жук, суддя Восьмого апеляційного адміністративного суду Василь Гуляк та судді окружних адміністративних судів.
Учасники заходу мали можливість ознайомитись з рядом інформативних лекцій з використанням презентацій PowerPoint:
- особливості розгляду і доказування в судових спорах щодо оскарження рішень Державної міграційної служби України про відмову у прийнятті заяви, відмову в оформленні документів та відмову у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту;
- дискреційні повноваження адміністративного органу. Відновлення порушеного права позивача шляхом зобовязання субєкта владних повноважень прийняти конкретне рішення при розгляді справ шукачів захисту;
- особливості розгляду справ шукачів захисту Верховним Судом;
- практика розгляду справ шукачів захисту в регіонах; практика Європейського суду з прав людини.
Під час семінару судді мали можливість провести дискусію щодо застосування принципів і методів встановлення фактів під час розгляду справ про біженців.
На завершення усі учасники отримали сертифікати Національної школи суддів України.