flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зустріч керівництва Львівського окружного адміністративного суду з експертами КМЄС в рамках пілотного проекту з охорони судів

11 травня 2017, 11:30

10 травня 2017 року, за ініціативи Державної судової адміністрації України, в конференцзалі Львівського окружного адміністративного суду, відбулася зустріч з представниками Консультативної Місії Європейського Союзу, а саме, з експертом з Нідерландів з питань судової охорони Чесом Таксом та радником/тренером з питань верховенства права Маркусом Ролофсом із керівництвом Львівського окружного адміністративного суду.

У зустрічі взяли участь голова суду Ланкевич А.З., заступники голови суду Хома О.П. та Мартинюк В.Я., керівник апарату суду Шиманська О.С. та працівники апарату суду, а також фахівець з питань організації охоронної діяльності Державної судової адміністрації України В’ячеслав Корніцов та начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Львівській області Дейнека В.С.

 

Дана зустріч відбулася в рамках запровадження та реалізації пілотного проекту по створенню моделі системи охорони судів підрозділом Служби судової охорони в адміністративній будівлі на вулиці Чоловського, 2, в якій окрім Львівського окружного адміністративного суду розміщено ще два місцевих суди: Галицький районний суд м.Львова та Сихівський районний суд м.Львова, а також Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України.

Учасниками зустрічі обговорено проблемні питання охорони та безпеки суддів та працівників апарату суду, специфіку реагування правоохоронних органів при отриманні від суду сигналу про небезпеку. Окремо було наголошено на необхідності привести у відповідність до європейських стандартів (модернізувати) порядок пропускної системи та ідентифікації осіб, які мають намір потрапити до приміщення суду.

Під час зустрічі фахівець з питань організації охоронної діяльності Державної судової адміністрації України В’ячеслав Корніцов більш детально ознайомив присутніх із перевагами створення Служби судової охорони, основним функціональним завданням якої буде забезпечення безпеки суддів та працівників апарату суду, а також учасників судового процесу, збереження майна судової установи і, як результат, створення належних умов здійснення правосуддя відповідно до закону.

Заступник голови суду Хома О.П., на прикладі розгляду конкретної резонансної справи, розповіла про актуальність проблеми пов’язаної із забезпеченням охорони суду та гарантій незалежності суддів та безпеки учасників судового процесу в таких умовах.

На завершення даної зустрічі усі учасники висловили слова вдячності та сподівання на плідну співпрацю з метою отримання позитивних результатів реалізації пілотного проекту щодо забезпечення належного рівня охорони усіх установ системи правосуддя та забезпечення особистої безпеки суддів, членів їх сімей,  працівників апарату суду та забезпечення безпеки усіх учасників судового процесу загалом.