flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Круглий стіл «Чи впливає стан безпеки в українських судах на незалежність рішень Феміди?»

28 вересня 2017, 14:44

          27 вересня 2017 року у місті Києві відбувся круглий стіл на тему: «Чи впливає стан безпеки в українських судах на незалежність рішень Феміди?» організований Консультативною місією Європейського Союзу.

         

          У круглому столі брали участь заступник голови Консультативної місії ЄС Жоель Ваштер, радник із питань судової безпеки Ради правосуддя Нідерландів Кейс Такс, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, голова Ради суддів України Валентина Сімоненко, представники Консультативної місії Європейського Союзу, Державної судової адміністрації України та її територіальних управлінь, Національної школи суддів України та керівництво судів, де буде впроваджуватись пілотний проект по створенню моделі системи охорони судів підрозділом Служби судової охорони. Від Львівського окружного адміністративного суду у даному заході взяла участь керівник апарату Шиманська О.С.

          Головною темою круглого столу стала безпека українських судів, оскільки неналежний стан охорони судів та людей, які там працюють, може впливати на незалежність судової системи загалом.

          Радником із питань судової безпеки Ради правосуддя Нідерландів паном Кейсом Таксом, який відповідає за загальну безпеку судів Голландії, було надано оцінку стану судової безпеки України, в тому числі оцінку стану безпеки та охорони приміщення на вул.Чоловського, 2 у місті Львові, де розміщені Львівський окружний адміністративний суд, Галицький та Сихівський районні суди м.Львова та Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України.

         

          На завершення усі учасники круглого столу подякували організаторам за проведену роботу та надані рекомендації з короткострокової та середньострокової перспективи і висловили побажання на подальшу плідну співпрацю щодо забезпечення належного рівня охорони усіх установ системи правосуддя та забезпечення особистої безпеки суддів та працівників апарату.