flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Львівського окружного адміністративного суду А.З. Ланкевич та заступник голови О.П. Хома взяли участь в семінарі: «Роль суддів у справах щодо надання притулку»

12 грудня 2017, 09:30

        7-8 грудня 2017 року у м.Київ проведено семінар з питань вивчення досвіду європейських країн у сфері застосування національними суддями національних та міжнародних стандартів при розгляді справ щодо надання притулку.

        Захід організовано Вищим адміністративним судом України та Європейською Комісією в рамках інструмента інституційної розбудови ТАІЕХ за участі експертів з держав-членів ЄС.

    Учасниками семінару були представники Верховного Суду, Вищого адміністративного суду України, апеляційних адміністративних судів, окружних адміністративних судів та Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Від Львівського окружного адміністративного суду до участі у заході залучено голову суду Андрія Ланкевича та заступника голови суду Олену Хому.

       Мета семінару – обмін кращим досвідом держав-членів Європейського Союзу та України в застосуванні міжнародних і європейських стандартів розгляду справ, пов’язаних із наданням притулку.

          Експерти з різних держав-членів Європейського Союзу поділилися своїми досвідом і знаннями щодо застосування стандартів у справах, пов’язаних із наданням притулку, зокрема в співвідношенні з Конвенцією ООН про статус біженців, Європейською конвенцією про права людини та практикою Європейського суду з прав людини.