flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Львівського окружного адміністративного суду взяв участь в семінарі «Україна та Польща: становлення та розвиток адміністративної юстиції»

27 жовтня 2017, 15:38

          23-24 жовтня 2017 року у місті Кракові (Республіка Польща) відбувся науково-практичний семінар «Україна та Польща: становлення та розвиток адміністративної юстиції», організований Воєводським адміністративним судом у Кракові спільно з Львівським апеляційним адміністративним судом.

          У даному семінарі в складі української делегації взяли участь: член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Павло Луцюк, голова Львівського апеляційного адміністративного суду Сергій Богаченко, голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич та голова Волинського окружного адміністративного суду Олександр Лозовський.

          В перший день семінару (23 жовтня 2017 року) відбулась вступна зустріч у Воєводському адміністративному суді у Кракові, екскурсія судом та містом для гостей. Учасники семінару мали можливість ознайомитись із основними видатними місцями та історією Кракова.

          24 жовтня 2017 року (під час другого дня семінару) відбулись семінарські заняття, на яких із доповідями виступили учасники української делегації та судді і референдарії, які ухвалюють рішення у Воєводському адміністративному суді  у Кракові. 

          В рамках цього заходу розглядалися різноманітні питання, серед яких: про добір на посаду судді та кваліфікаційне оцінювання суддів, формування  Верховного Суду в Україні – процедура та результати,  розвиток та становлення адміністративної юстиції в Україні, організація та функціонування адміністративного судочинства у Польщі.

          Голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич також взяв активну участь в семінарі, зокрема виступив з доповіддю «Юрисдикція адміністративних судів в Україні».

          На завершення підведено підсумки проведеного семінару.

          Усі учасники погодилися, що завдяки такій зустрічі вдалося дізнатися багато корисного для подальшого запровадження та покращення функціонування адміністративної юстиції в Україні.