flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися збори суддів Львівського окружного адміністративного суду щодо заслуховування звіту за підсумками роботи суду у 2019 році

02 березня 2020, 16:05

28 лютого 2020 року в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду відбулися збори суддів Львівського окружного адміністративного суду щодо заслуховування звіту за підсумками роботи суду у 2019 році. Збори відбулися за участю голови Восьмого апеляційного адміністративного суду.

За підсумками діяльності суду упродовж 2019 року прозвітували голова суду Андрій Ланкевич та його заступники Олена Хома і Віталій Мартинюк.

Голова суду зокрема звітував про роботу суду загалом. Ознайомив із формуванням особового складу працівників суду та штатною чисельністю суду. Відзвітував щодо суми кошторисних призначень, нарахованої заробітної плати суддів та працівників апарату суду. Окрім того повідомив, що протягом 2019 року Львівським окружним адміністративним судом було проведено безліч заходів, які були спрямовані на: швидке, якісне та ефективне судочинство, зручний доступ громадян до суду, модернізацію приміщення суду та техніки для комфорту суддів, працівників та відвідувачів, ознайомлення іноземних делегацій з діяльністю суду, зміцнення колективу, благодійність, утвердження на спортивній арені  та  навіть зустріч з школярами. Також зазначив, що з метою встановлення рівня довіри громадян до суду та визначення, чи задоволені респонденти якістю надання послуг в установі, Львівський окружний адміністративний суд неодноразово проводив анкетування відвідувачів суду. Результати таких опитувань реалізовувались шляхом надання пропозицій щодо покращення якості діяльності суду.

Після заслуховування звіту, виступив голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Зеверуха та відзначив позитивні аспекти в діяльності Львівського окружного адміністративного суду.

Звернув увагу щодо кількості скасованих судових рішень, постановлених та ухвалених суддями Львівського окружного адміністративного суду, апеляційною та касаційною інстанціями та наголосив на недопущенні порушення вимог процесуального законодавства, зокрема щодо строків судового розгляду. Наголосив на необхідності враховувати правові позиції Верховного Суду та Великої Палати Верховного Суду.

Особливу увагу приділив важливості подальшого налагодження ефективної зовнішньої та внутрішньої комунікації судів першої та апеляційної інстанцій.

На завершення спільної наради висловлено сподівання на подальше удосконалення механізму взаємодії та тісної співпраці між суддями Львівського окружного адміністративного суду та суддями Восьмого апеляційного адміністративного суду в напрямку реалізації принципів правозастосовчої діяльності, яка сприятиме утвердженню принципу верховенства права та справедливості.