flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поведінка прес-секретаря у стресових ситуаціях: відбувся онлайн-семінар

16 жовтня 2020, 13:05

15 жовтня 2020 року в онлайн додатку ZOOM відбувся семінар для працівників апаратів судів на тему: «Поведінка прес-секретаря у стресових ситуаціях». У заході, організованому Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України, взяли участь головний спеціаліст (із зв’язків з громадськістю та пресою) Світлана Ємельянова та секретар судового засідання Юлія Жовковська.

Викладачами, задіяними протягом усього часу проведення семінару були: фахівець-експерт з комунікацій в системі правосуддя Ольга Давид, спеціаліст по соціальній роботі ГО «Центр «Жіночі перспективи» Олена Кальбус, прес-секретар Господарського суду Львівської області Наталія Шайда та тренерка з ораторської майстерності тренінгової компанії «Аґрус: практика слова від Ірини Снітинської» Оксана Робак-Павлів.

На онлайн-лекціях розглянули питання комунікації, комунікаційної стратегії, її завдання, принципи ефективної комунікації. Ознайомилися із концепцією інформаційно-комунікаційної стратегії Ради суддів України. Обговорили правила висвітлення судами діяльності суддів та судів у соціальних мережах. Дізналися про завдання Facebook сторінки та її 5 головних «не».

Також, Наталія Шайда поділилася інформацією про моніторинг медійного простору, об’єкти та види моніторингу.

Від Оксани Робак-Павлів почули про навички публічного виступу, про підготовку до виступу та його структуру.

Ольга Давид ознайомила учасників семінару із правилами формулювання меседжів та написання текстів для ЗМІ. Надала рекомендації як акцентувати повідомлення, як почати писати новину та які справи можуть бути резонансними та як ідентифікувати кризові ситуації.

Завершила онлайн-захід Олена Кельбус. Розповіла про стрес, першу допомогу при стресі та інструменти емоційної саморегуляції прес-секретаря суду.