flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося обговорення щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності судів в Україні за 2019 рік

27 жовтня 2020, 14:14

26 жовтня 2020 року в режимі відеоконференції відбулось фахове обговорення Щорічної доповіді про стан забезпечення незалежності судів в Україні за 2019 рік.

Від Львівського окружного адміністративного суду участь в обговоренні в онлайн додатку ZOOM взяв голова суду - Андрій Ланкевич.

Даний захід організований Вищою радою правосуддя спільно з проєктом Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні», за участю представників Державної судової адміністрації України, Служби судової охорони, Національної школи суддів України, правоохоронних органів, міжнародних організацій, експертів Ради Європи та суддів місцевих судів першої та апеляційної інстанцій у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Львівській та Одеській областях.

Обговорили роль та практику Вищої ради правосуддя у забезпеченні незалежності судової влади в Україні, обмінялися думками щодо посилення незалежності та неупередженості судової влади в Україні в контексті стандартів і рекомендацій Ради Європи. Також під час заходу йшлося про виконання Україною рішень Європейського суду з прав людини у групі справ Олександра Волкова, які стосуються питань незалежності та неупередженості судової влади, системи судової дисципліни та просування по службі.

Учасники поінформовані про стан забезпечення незалежності суддів в Україні за 2019 рік та окреслені кроки, які потрібно здійснити для посилення захисту незалежності суддів в Україні в майбутньому, сформулювані відповідні рекомендації.