flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулася міжнародна конференція: «Забезпечення єдності судової практики: правові позиції Великої Палати Верховного Суду та стандарти Ради Європи»

23 листопада 2020, 11:12

20 листопада 2020 року судді Львівського окружного адміністративного суду Роман Брильовський, Назар Костецький, Олена Крутько та Ростислав Москаль взяли участь в міжнародній конференції на тему: «Забезпечення єдності судової практики: правові позиції Великої Палати Верховного Суду та стандарти Ради Європи».

Захід провели Національна школа суддів України спільно з Верховним Судом та проєктами Ради Європи «Підтримка впровадженню судової реформи в Україні» та «Подальша підтримка виконання Україною рішень у контексті статті 6 Європейської конвенції з прав людини».

Онлайн-конференцію відкрили Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, Голова Департаменту правосуддя та правового співробітництва Ради Європи Ханне Юнкер та заступниця Голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко. Модератором виступив Секретар Великої Палати Верховного Суду Всеволод Князєв.

Конференція була розділена на 4 сесії з висвітленням різноманітних тем, серед яких: роль Верховного Суду в забезпеченні єдності судової практики, що включала в себе питання «Практика Великої Палати Верховного Суду: вплив на правову систему» та «Велика Палата Верховного Суду: здобутки та подальші завдання». Єдність судової практики в контексті стандартів за статтею 6 Європейської конвенції з прав людини. Підходи до визначення справ незначної складності та справ значного суспільного інтересу або виняткового значення для учасника справи в контексті доступу до суду касаційної інстанції: практика вищих судів держав-учасниць Ради Європи та практика Європейського Суду з прав людини. Ключові позиції Великої Палати. Ефективне забезпечення права на справедливий суд. Вплив практики Європейського суду з прав людини на судову практику національних судів. Огляд рішення Великої Палати Верховного Суду: Urbi et Orbi.