flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовий захист соціальних прав: новітня практика Верховного Суду

21 грудня 2020, 15:09

18 грудня 2020 року судді Львівського окружного адміністративного суду Уляна Братичак, Зіновій Гавдик, Ірена Гулкевич, Зоряна Лунь, Варвара Потабенко взяли участь в організованому Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України семінарі в онлайн режимі на тему: «Судовий захист соціальних прав: новітня практика Верховного Суду».

З вітальним словом до слухачів звернулися Тетяна Золотнікова, в.о. директора Одеського регіонального відділення Національної школи суддів України та Олександр Джабурія, суддя, голова П’ятого апеляційного адміністративного суду.

Модератором, задіяним протягом усього часу проведення семінару виступив Альберт Єзеров, суддя Верховного Суду в Касаційному адміністративному суді.

Доповідачі семінару: Ян Берназюк, Олександр Стародуб, Тетяна Стрелець – судді Верховного Суду в Касаційному адміністративному суді та Олена Бориславська – професор кафедри конституційного права Львівського національного університету імені Івана Франка.

Під час семінару відбулися інтерактивні міні-лекції з використанням презентації Power Point на теми: «Природа соціальних прав та позитивні обов’язки держави щодо їх забезпечення», «Конституційне право на соціальний захист в Україні в світлі положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод», «Практика розгляду Верховним Судом пенсійних та інших соціальних спорів окремих категорій громадян», «Практика Верховного Суду у спорах щодо захисту прав осіб, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС», «Судова практика у спорах щодо одноразової грошової допомоги військовослужбовцям».