flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорення проєкту звіту «Дискреція у адміністративному судочинстві»

01 лютого 2021, 14:19

29 січня 2021 року відбулось он-лайн обговорення проєкту звіту «Дискреція у адміністративному судочинстві», який було напрацьовано групою міжнародних та національних експертів Проєкту Європейського Союзу «Право-Justice».

Участь у заході взяли голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду  Михайло Смокович, голова Восьмого апеляційного адміністративного суду Олег Заверуха, заступник голови Восьмого апеляційного адміністративного суду Віталій Затолочний, міжнародні та національні експерти Проєкту ЄС «Право-Justice», судді адміністративних судів, а також науковці та представники громадськості.

Від Львівського окружного адміністративного суду участь в презентації проекту взяли голова суду Андрій Ланкевич та суддя Володимир Сакалош.

Обговорення проекту звіту відбулося в рамках роботи Львівської регіональної ради з питань реформи правосуддя на платформі ZOOM.

Модераторами презентації були Оксана Цимбрівська та Костянтин Красовський, національні експерти Проєкту ЄС «Право-Justice».

З вітальним словом звернулися Довідас Віткаускас, керівник Проєкту ЄС «Право-Justice», Михайло Смокович, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та Олег Заверуха, голова Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Презентація була поділена на чотири сесії, в рамках яких, увага була приділена дискреції адміністративного органу у контексті юридичної доктрини, стандартам та рекомендаціям Ради Європи, дискреції адміністративного органу: національне законодавство та судова практика та презентації настанов (алгоритму) з реалізації контролю адміністративних судів за реалізацію дискреції адміністративного органу.

На завершення організатори висловили вдячність усім учасникам за зацікавленість даною темою, високу активність та прагнення до вивчення і удосконалення окремих актуальних питань адміністративного судочинства.