flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено круглий стіл на тему: «Презентація Звіту з моніторингу адміністративного судочинства в Україні: результати та рекомендації»

31 січня 2020, 12:06

30 січня 2020 року в приміщенні Львівського національного університету імені Івана Франка проведено круглий стіл на тему: «Презентація Звіту з моніторингу адміністративного судочинства в Україні: результати та рекомендації».

В даному заході взяли участь судді, науковці, адвокати, представники органів державної  влади та експерти Проекту ЄС «Право-Justice», голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич та суддя Володимир Сакалош.

З вітальним словом до присутніх звернулись голова касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник та голова Восьмого апеляційного адміністративного сужу Олег Заверуха. 

В рамках заходу презентовано Моніторинговий Звіт Проєкту ЄС «Право- Justice» щодо ефективності застосування положень Кодексу адміністративного судочинства України. Зокрема, приділено увагу таким питанням: дискреція органів державної влади та ефективність адміністративних проваджень в Україні, доступність та справедливість адміністративного судочинства, врегулювання спорів та медіація, виконання рішень.

Метою проведеного заходу та очікуваним результатом є напрацювання дієвих інструментів оцінки матеріального та процесуального адміністративного законодавства, а також розробка пропозицій щодо внесення змін до законодавства.