flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інфографіка для підсилення публічної позиції судів

05 травня 2021, 12:20

30 квітня 2021 року відбувся черговий вебінар для для представників та представниць комунікаційних команд судів або пресслужб судів на тему «Інфографіка для підсилення публічної позиції судів». Даний захід проходив в рамках щорічного опитування «Медіавідкритість судів України» в режимі онлайн.

Даний захід організовано ГО «Вектор прав людини» в межах проєкту «Суд людською мовою» у співпраці з Фондом імені Фрідріха Еберта в Україні.

Модерувала вебінар Валерія Робак, директорка ГО «Вектор прав людини», яка розповіла про історію виникнення опитування «Медіавідкритість судів України». Наголосила, що таке опитування є прикладом співпраці громадянського суспільства та судової влади, адже опитування «Медіавідкритість судів України» підтримано  Радою суддів України, пресслужбою органів суддівського самоврядування, Вищою радою правосуддя, Національною школою суддів України, Представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта в Україні. Також зазначила, що отримані результати використовуються для планування різноманітних освітніх програм, в тому числі органами судової влади, судовими установами, здійснюються кроки у подоланні виявлених проблем та спільно підтримуються позитивні практики. 
Спікеркою вебінару була Дзвенислава Новаківська, фахівчиня з презентаційних вмінь та візуалізації даних.

До участі в даному заході долучилися суддя-спікер Львівського окружного адміністративного суду Роксолана Качур та помічник голови суду Ірина Шаравара.