flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

07-08 серпня 2014 р. в роботі над Стратегією розвитку судової системи України та засіданні Ради суддів України взяли участь судді Львівського окружного адміністративного суду

11 серпня 2014, 11:51

 7 серпня 2014 року в приміщенні Верховного суду України Радою суддів України спільно з проектом "Підтримка реформ у сфері юстиції" проведене робоче засідання із обговорення проекту Стратегії розвитку судової системи України.

Документ було розроблено на основі Стратегічного плану розвитку судової влади України, який схвалено ХІ з'їздом суддів України у 2013 році. Розроблений проект Стратегії охоплює практичні аспекти виконання Плану. Проект Стратегії розвитку судової системи України був представлений на ХІІ позачерговому з‘їзді суддів України 19 червня 2014 року.

Після тривалого обговорення, робоче засідання продовжилось у форматі робочих груп, які сформовані серед його учасників. По завершенню обговорень у малих групах, учасники представили свої уточнення до відповідних розділів Стратегії розвитку судової системи. Судді Львівського окружного адміністративного, член Ради суддів України Сасевич Олександр Михайлович та член НКР при ВАС України Кравчук Володимир Миколайович висловили ряд пропозицій, які були підтримані більшістю учасників.

Стратегію розвитку судової системи України буде доопрацьовано з урахуванням висловлених зауважень та пропозицій та планується розглянути на найближчих засіданнях Ради суддів України.

 

 

8 серпня 2014 року відбулося чергове засідання Ради суддів України.

Голова Ради суддів України В.Сімоненко відзначила, що питання взаємодії судової влади та громадськості потребують серйозного коригування та системної співпраці, як у питаннях широкого інформування громадян, зокрема, створення Прес-центру судової влади, так і в питаннях постійного діалогу Ради суддів України та громадськості, тобто створення Громадської ради при Раді суддів України.

Після обговорення вищим органом суддівського самоврядування прийнято рішення про створення при Раді суддів України Громадської ради з метою відновлення довіри суспільства до судової влади України, налагодження ефективної взаємодії органів судової влади з громадськістю. Також при Раді суддів України  створено Прес-центр.

На засіданні обговорювався проект Регламенту з’їзду суддів та Регламенту обрання та звільнення суддів Конституційного Суду України, які призначаються за квотою з’їзду суддів. Для доопрацювання цих документів створено відповідні робочі групи, до яких, як експерта, залучено суддю Львівського окружного адміністративного суду Кравчука Володимир Миколайовича.

Також Рада розглянула питання про мобілізацію суддів і працівників апарату судів та прийняла рішення про звернення до Кабінету Міністрів України з проханням про бронювання під час мобілізації військовозобов’язаних суддів та працівників апаратів судів, які безпосередньо пов’язані зі здійсненням правосуддя.

Для ефективної роботи ради суддів були створено комітети за окремим напрямками діяльності. Зокрема, суддя Львівського окружного адміністративного суду Сасевич Олександр Михайлович опікуватиметься питаннями взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю (Комітет стратегічного розвитку та комунікації зовнішніх стосунків).

Обговорювалися також питання про проведення Моніторингу стану незалежності суддів, ефективності та доступності правосуддя в Україні, про призначення заступника ДСА України,  ситуацію, що склалась у звязку із тривалою затримкою з розглядом питань про обрання, звільнення суддів, приведення їх до присяги.