flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про засідання Ради суддів України, проведене в режимі відеоконференцзв»язку

15 вересня 2014, 15:50

     12 вересня 2014 року в приміщенні Державної судової адміністрації України відбулося засідання Ради суддів України. Засідання проводилося в режимі відеоконференцзвязку.

У засіданні взяли участь: Голова Ради суддів України В. Сімоненко, секретар Ради А. Марцинкевич, члени Л. Соломаха, В. Наставний, Д. Масенко, А. Леонтович, В. Бутенко та інші члени Ради у режимі відеоконференцзвязку, Голова Державної судової адміністрації України З. Холоднюк, член ради суддів господарських судів В. Погребняк.

Засідання в режимі відеоконференцзв’язку було забезпечено безпосередньо і в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду, оскільки участь у ньому брав суддя Сасевич Олександр Михайлович, який є членом Ради суддів України та членом Ради суддів адміністративних судів України.

На засіданні 12.09.2014 р. обговорювалось питання щодо проекту Закону України «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні» та пропозицій до ХІІ позачергового з’їзду суддів України щодо незалежності суддів та відновлення довіри до судової влади в Україні. За результатами обговорення Рада вирішила визнати Проект Закону таким, що суперечить міжнародним стандартам щодо статусу суддів та Національної школи суддів України, положенням Конституції України, національного законодавства та позиції Конституційного Суду України. Радою визнано неприпустимим та недоцільним внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у частині зміни правових засад організації Національної школи суддів України та наголосити на збереженні Національної школи суддів України як державної установи зі спеціальним статусом, яка відповідає за підготовку висококваліфікованих кадрів для судової системи та є складовою судової системи нашої держави.

Засідання Ради в режимі відеоконференцзв»язку продовжилось 15.09.2014 р.

Обговорювалось питання: про хід підготовки ХІІ позачергового з»їзду суддів України; інформація про формування Державного бюджету України на 2015 р. в частині фінансування судової влади; інформація про стан виконання рішень ХІІ позачергового з»їзду суддів України від 20.06.2014 р. та Ради суддів України від 08.08.2014 р. № 14 щодо складення присяги вперше призначеними суддями, обрання суддів безстроково, строк повноважень яких закінчився та звільнення суддів у відставку, які досягли 65-річного віку; про звернення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація суддів України» до суддівської спільноти щодо соціального захисту суддів судів загальної юрисдикції, на території яких проводиться антитерористична операція.