flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Діяльність адміністративного суду в особливих умовах (воєнного стану та пандемії)

25 липня 2022, 16:09

25 липня 2022 року відбулася онлайн зустріч суддів Німеччини та України, на тему: «Діяльність адміністративних судів в особливих умовах (воєнного стану та пандемії)».

Даний захід організований Касаційним адміністративним судом у складі Верховного Суду та Німецьким Фондом міжнародного правового співробітництва (IRZ) з метою фахового обміну досвідом щодо можливостей здійснення адміністративним судом своєї діяльності в складних зовнішніх відносинах.

Участь в цій зустрічі взяли голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Наталія Блажівська та Андрій Жук, голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, Конституційного суду та Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц, директор Німецького Фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ) та народні депутати України.

Модератором заходу був голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, який разом із суддями Наталією Блажівською та Андрієм Жуком розповіли про діяльність суду в умовах воєнного стану.

Головуюча суддя Вищого адміністративного землі Рейнланд-Пфальц, доктор Сабіне Вабнітц розповіла про практичну діяльність Вищого адміністративного землі Рейнланд-Пфальц під час пандемії, поділилась досвідом усного розгляду справ, проведенням суддівських нарад, а також розповіла про заходи захисту працівників суду та відвідувачів суду від COVID-19, які були впроваджені в суді.

Ларс Брокер, голова Конституційного суду та Вищого адміністративного суду землі Рейнланд-Пфальц, окреслив юридичні аспекти пандемії COVID-19, розповів про досвід суду у прийнятті судових рішень та дискреційних повноваженнях адміністрації суду.

До участі в зустрічі від Львівського окружного адміністративного суду долучилися голова суду Андрій Ланкевич, заступник голови суду Олена Хома, судді: Наталія Кухар, Наталія Грень, Зіновій Гавдик, Роман Брильовський, Ірена Гулкевич, Оксана Карпяк, Роксолана Качур та Олександр Коморний.