flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Судова практика в питаннях – відповідях: адміністративне судочинство»

03 жовтня 2022, 12:12

30 вересня 2022 року відбувся всеукраїнський  семінар для суддів та помічників суддів окружних та апеляційних адміністративних судів «Судова практика в питаннях – відповідях: адміністративне судочинство».

Захід проведений Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України в режимі онлайн за допомогою програми «Zооm».

З вступним словом до учасників звернувся голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович. Модераторкою заходу виступила директорка Харківського регіонального відділення Національної школи суддів України Лілія Гуцал.

Під час проведення семінару розглянуто  низку актуальних питань: вплив воєнного стану на правовідносини публічної служби, окремі питання застосування норм процесуального права в умовах воєнного часу, практичні аспекти застосування статті 15 Конвенції України про захист прав людини і основоположних свобод «Відступ від зобов’язань під час надзвичайної ситуації» (війна або інша суспільна небезпека); відшкодування судових витрат на професійну правничу допомогу.

До участі в семінарі долучилися судді та помічники суддів Львівського окружного адміністративного суду.