flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

З автоматичного розподілу справ виключено суддів, в яких закінчується п’ятирічний строк перебування на посаді судді

11 грудня 2014, 10:40

    Закінчується п'ятирічний строк перебування на посаді суддів Львівського окружного адміністративного суду Крутько Олени Василівни та Мричко Наталії Іванівни, призначених на посаду судді вперше Указом Президента України «Про призначення суддів» № 1085/2009 від 21 грудня 2009 року.

У зв'язку з цим, суддів Крутько О.В., Мричко Н.І. виключено із автоматичного розподілу адміністративних справ, що проводиться комп'ютерною програмою «Документообіг спеціалізованого суду», відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого Рішенням Ради суддів України 26.11.2010 № 30(із змінами) та  з 22 грудня 2014 року судочинство зазначеними суддями не здійснюватиметься.

       Інформуємо про особливості розподілу судових справ між суддями, у зв’язку із закінченням п'ятирічного строку перебування на посаді судді.

      Відповідно до Положення про автоматизовану систему документообігу суду, судові справи підлягають автоматичному розподілу між суддями, які мають на час розподілу справ повноваження для здійснення процесуальних дій (п. 3.1.5).

    Не розподіляються щодо конкретного судді судові справи, що надійшли за два місяці до закінчення повноважень судді (п.3.3).

       Судові справи, що залишилися нерозглянутими суддею у разі припинення його повноважень щодо здійснення ним правосуддя, звільнення його з посади судді або перебування у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, тимчасової непрацездатності головуючого судді (судді - доповідача), а також настання інших обставин, які унеможливлюють його участь у розгляді даних справ, що може мати наслідком порушення строку розгляду справ, передбаченого відповідним процесуальним законом, можуть бути розподілені між суддями повторно відповідно до цього Положення  (п.3.1.11).