flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь суддів у всеукраїнському семінарі на тему: «Практика вирішення публічно-правових спорів щодо реалізації соціальних прав особи»

08 квітня 2024, 11:01

05 квітня 2024 року відбувся всеукраїнський семінар на тему: «Практика вирішення публічно-правових спорів щодо реалізації соціальних прав особи». Захід проводмвся Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України для суддів окружних та апеляційних адміністративних судів.

З вітальними словами до присутніх звернулися Микола Оніщук – ректор Національної школи суддів України, Михайло Смокович – голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та Олег Заверуха – голова Восьмого апеляційного адміністративного суду, які виступили з вітальними промовами.

Спікерами даного заходу були судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду – Ян БерназюкАнна БучикАндрій Рибачук та Олександр Стародуб, які висвітлили наступні теми: «Конституційні гарантії соціальних прав особи та їх захист адміністративним судом», «Справи за позовами до Пенсійного фонду України: нова практика Верховного Суду», «Одноразова грошова допомога військовослужбовцям та прирівняних до них осіб» та «Спори в соціальній сфері: процесуальні аспекти».

Від Львівського окружного адміністративного суду участь в заході взяли судді: Роман Брильовський, Олександра Желік, Олена Крутько та Олена Хома.

За результатами семінару усі учасники отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.