flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Львівського окружного адміністративного суду знову завітали студенти

12 квітня 2024, 13:44

11 квітня 2024 року на базі Львівського окружного адміністративного суду було проведено практичне заняття для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького  з дисципліни «Актуальні питання судочинства в Україні».

Суддя Львівського окружного адміністративного суду, доктор юридичних наук Андрій Гулик, в рамках вивчення теми «Адміністративне судочинство як дієвий механізм розв’язання спорів за участю держави», ознайомив здобувачів з поняттям адміністративного процесу, правовим становищем суду в адміністративному процесі, учасниками публічно-правового спору, процедурою підготовки адміністративної справи до судового розгляду і процедурою судового розгляду в адміністративному судочинстві. 

Студенти мали змогу ознайомитися з матеріалами справ, які перебувають на розгляді у суді та подискутувати, які ж рішення мав би винести суд. Закріпили отримані знання під час участі в  судову засіданні, яке проходило в режимі відеоконференції.

Окрім того, заступник керівника апарату суду Людмила Спіченко провела для студентів екскурсію установою та ознайомила їх з історією Львівського окружного адміністративного суду, його структурою та завданнями структурних підрозділів.

«Теорія без практики - порожня, практика без теорії - сліпа», - ось чому важливо поєднувати теорію з практикою при формуванні фахових компетенцій у здобувачів вищої освіти.

Сподіваємося, що час, проведений у Львівському окружному адміністративному суді, сприятиме підвищенню рівня правової культури, обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини.