flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проблеми розвитку адміністративного, фінансового та інформаційного права в контексті євроінтеграційних процесів

24 квітня 2024, 14:54

19 квітня 2024 року відбулася ІV Міжнародна науково-практична конференція «Проблеми розвитку адміністративного, фінансового та інформаційного права в контексті євроінтеграційних процесів», яку проводила кафедра адміністративного та інформаційного права Навчально-наукового інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка». Метою заходу був  обмін досвідом та обговорення актуальних теоретичних і практичних проблем адміністративного, фінансового та інформаційного права у контексті європейських процесів.

В обговоренні питань регламенту засідання конференції взяли участь науково-педагогічні працівники українських та іноземних закладів вищої освіти, судді, адвокати, Міністерства юстиції України. Від Львівського окружного адміністративного суду участь в заході взяв суддя Андрій Гулик.

Під час проведення даного заходу учасники піднімали ряд цікавих та актуальних питань серед яких: адміністративно-правові засади діяльності органів виконавчої влади в контексті євроінтеграційних процесів; державна служба та її адміністративно-правове регулювання; адміністративно-правові засади управління економічною, соціально-культурною, адміністративно-політичною діяльністю та міжгалузевого управління; адміністративне судочинство; адміністративно процесуальне право; проблеми застосування фінансово-правових норм; теоретичні проблеми правового регулювання оподаткування в Україні; правовий статус суб’єктів фінансового права; правові засади організації та координації дій органів державної влади в єдиному інформаційному просторі України у контексті євроінтеграційних процесів; правові аспекти формування, розвитку, охорони та захисту інформаційних ресурсів; інформаційна безпека та її місце в системі забезпечення національної безпеки.

На завершення учасники подякували за проведення конференції, жваву і цікаву дискусію та висловили сподівання на майбутню плідну співпрацю.