flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Для чого, з ким і як спілкуватись?» - головна ідея зустрічі журналістів та суддів

17 червня 2015, 11:01

   Публічний характер судового розгляду захищає від таємного, непідконтрольного суспільству правосуддя. Це також один із способів покращення довіри до діяльності судових органів. Роблячи процес здійснення судочинства прозорим, публічність сприяє досягненню цілей. А одним із завдань ЗМІ є донесення суспільству отриманої в суді та від судді інформації.

     Саме тому і судді, і працівники мас-медіа мають не лише чітко усвідомлювати важливість такої взаємодії, а й самі її  впроваджувати.

         З огляду на важливість такої взаємодії, готовності суду до комунікації із ЗМІ, 16 червня 2015 року в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду відбулась зустріч з журналістами телеканалу ZIK. Спілкувались із журналістами голова Львівського окружного адміністративного суду В.Г. Тертичний, суддя Львівського окружного адміністративного суду,  член Ради суддів України О.М. Сасевич та суддя Галицького районного суду м. Львова,  член Ради суддів України О.Р.Юрків. В рамках обговорення питань комунікації органів судової влади із ЗМІ, судді довели до відома, що на сьогодні створюються певні правила спілкування суддів із журналістами. Так, 5 червня 2015 року рішенням Ради суддів України № 62 було затверджено Памятку, яка передбачає правила, поради у спілкуванні із журналістами. Ці поради спочатку обговорювались під час Міжнародної конференції 24-25 лютого 2015 року «Зміцнення довіри до судової влади через покращення взаємної комунікації» та згодом рекомендовані Радою суддів України судам загальної юрисдикції  для застосування у повсякденній діяльності.

      Відеосюжет розмови В.Г. Тертичного, О.М. Сасевича, О.Р.Юрківа та журналіста Т.Кузьмінчук вийшов у програмі телеканалу ZIK «Огляд дня», що вийшов в ефір 16.06.2015 о. 21.00 год.