flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь делегатів України в роботі Регіональної керівної групи нового Проекту з розвитку регіонального діалогу про судову реформу в країнах Східного партнерства

15 вересня 2015, 14:42

     З 10 по 11 вересня 2015 року  в Раді Європи (м. Страсбург) відбулось перше засідання Регіональної керівної групи нового Проекту з розвитку регіонального діалогу про судову реформу в країнах Східного партнерства.

    Даний проект направлений на укріплення незалежності та ефективності судових органів відповідно до Європейський стандартів. Він має розширити можливості проведення судової реформи, в тому числі і  в нашій державі, а також надасть можливість виробити колективні рішення для сприяння проходженню судової реформи на національному рівні та для зміцнення зв’язків і діалогу з професійними юристами Європи на цю тему.

     Країни - учасники проекту будуть обмінюватись інформацією про проходження поточних судових реформ в своїх країнах, робити висновки з поточних реформ, розробляти практичні інструменти та рекомендації для успішного реформування систем правосуддя .

    До роботи в проекті шести країнам (Україна, Вірменія, Азербайджан, Білорусія, Грузія, Молдова) було запрошено представників високого рівня з відповідних міністерств юстиції, органів суддівського самоврядування, генеральних прокуратур та асоціацій адвокатів.

     Україну представляли делегації з Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Міністерства юстиції України та Національної асоціації адвокатів України.    

       Від  Ради суддів України в складі цього проекту працюватиме суддя Львівського окружного адміністративного суду Сасевич Олександр Михайлович.

        Під час першого дня засідання презентація української делегації, де доповідачами виступали  Гвоздьов В.А. та Сасевич О.М., була зосереджена, зокрема, на висвітленні основних новел Закону України «Про забезпечення права на справедливий суд», Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015 - 2020 роки, схваленої Указом Президента України, основних здобутках діяльності Ради суддів України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. Так, особливу увагу було приділено розробці порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів та порядку ведення суддівського досьє.

         В другий день роботи керівного комітету Проекту Ради Європи обрано заступником голови керівної групи члена Ради суддів України Олександра Сасевича, а головою представника Грузії Шорену Гігаурі.