flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

08 жовтня 2015, 11:41

     

      7 жовтня 2015 року в Львівському окружному адміністративному суді відбувся «День відкритих дверей», приурочений до Дня юриста, який, як відомо, у нашій державі відзначають 8 жовтня.
      В цей день до суду завітали студенти І та ІІ курсів Правничого коледжу Львівського національного університету ім.І.Франка під керівництвом Завідувача лабораторії національно-патріотичного виховання. Студенти цього навчального закладу вже не вперше відвідують Львівський окружний адміністративний суд. Досвід ознайомлення студентів з організацією роботи суду та здійснення судочинства виявився успішним і в суді вирішили продовжити цю традицію.
     На початку заходу студентів привітали голова суду В.Г.Тертичний, заступник голови суду А.З.Ланкевич, суддя В.Я.Мартинюк, після чого суддя Р.М.Брильовський розповів про роботу суддівського корпусу, про відповідальність суду перед суспільством. До суду звертаються в надії на законність та справедливість, адже трапляються випадки, коли звернення до суду є єдиною можливістю відновити порушені права та інтереси громадянина. Професія судді почесна та відповідальна, потребує ґрунтовних професійних знань, життєвого досвіду, оскільки за кожним рішенням судді - людська доля.
     Заступник керівника апарату Л.С.Спіченко розповіла про те, як учасники процесу ознайомлюються із матеріалами справи, про особливості автоматично розподілу справи між суддями, про наявну в суду можливість сьогодні проводити судові засідання навіть в режимі відеоконференцзв’язку.
     Зокрема, гості суду взяли участь у пізнавальній екскурсії відділами суду, під час якої дізнались про порядок звернення до суду та фіксації судового процесу, структуру апарату суду та особливості проходження державної служби. Студенти завітали до канцелярії, відділу організаційного забезпечення розгляду адміністративних справ.
     З метою вдосконалення професійної підготовки майбутніх фахівців, створено можливість присутності студентів у судовому засіданні під час розгляду справи. Студенти захоплено спостерігали за реальним судовим процесом. На думку керівництва суду, ознайомлення юних правників «наживо» із технологією судового розгляду є прекрасною можливістю набути першого професійного досвіду.
    У суді сподіваються, що участь у цьому та в аналогічних заходах, які суд організовує для молоді, сприятиме підвищенню правової культури студентів і вплине на подальший шлях їхнього особистого професійного вибору.