flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся День відкритих дверей у Львівському окружному адміністративному суді за участю студентів Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України

05 листопада 2015, 14:06

       З метою підвищення загального рівня правової культури та вдосконалення системи правової освіти населення, набуття студентами-юристами необхідного рівня правових знань, формування у них поваги до права, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя у Львівському окружному адміністративному суді проведено День відкритих дверей.

       Так, 04 листопада 2015 року у Львівському окружному адміністративному суді вже вдруге цього року проведено День відкритих дверей.

       Цього разу відвідувачами суду були студенти І та ІІ курсів Львівського державного університету внутрішніх справ МВС України, а проводили для студентів цей захід заступник голови суду Хома О.П., керівник апарату Шиманська О.С. та головний спеціаліст із звязків з громадськістю та ЗМІ Кріль Х.С.

      Знайомство студентів із судом розпочалось з розповіді заступника голови суду Хоми О.П. про історію становлення адміністративної юстиції та про утворення Львівського окружного адміністративного суду, юрисдикцію адміністративних судів щодо вирішення адміністративних справ, порядок звернення до суду, процесуальний порядок  розгляду справ.

    Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду: відвідування робочих кабінетів, огляд залів судових засідань, інформаційних стендів, інноваційних технологій, що сприяють роботі суду і громадян.

          Керівник апарату суду Шиманська О.С. провела студентам ознайомчу екскурсію безпосередньо до канцелярії суду, розповіла про роботу апарату суду, про шлях, який проходить позовна заява перед тим, як потрапити до судді, про особливості автоматичного розподілу справ між суддями. Студенти дізналися про те, як саме відбувається реєстрація, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в автоматизованій системі документообігу суду, порядок реєстрації документів.

          Також роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам`ятати під час перебування в суді і як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

        Для того, щоб ознайомити студентів із роботою суду, так би мовити, «із середини», головний спеціаліст із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Кріль Х.С. запропонувала студентам відчути себе учасниками судового процесу, побувавши у залах для судових засідань під час розгляду адміністративних справ суддями як одноособово, так і колегіально. Розповіла студентам про процесуальні права учасників процесу, порядок ознайомлення, надсилання їм судових рішень та про можливість ознайомлення із судовими рішеннями у відкритому для всіх доступі через Єдиний державний реєстр судових рішень.

       Також студентам було цікаво дізнатись про наявну в суду можливість сьогодні проводити судові засідання в режимі відеоконференцзв’язку; про те, що інформування, комунікація суду з суспільством відбувається і через офіційний веб-сайт суду на веб-порталі «Судова влада» та веб-сторінку суду в мережі інтертнет.

       За підсумками проведеного заходу студенти висловили подяку керівництву суду за його проведення.