flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Львові відбулось чергове засідання Регіональної керівної групи з розвитку діалогу щодо судової реформи у країнах Східного партнерства

12 квітня 2016, 16:05

     6 квітня 2016 року в місті Львові у рамках проекту «Регіональний діалог щодо судової реформи», який впроваджується  відповідно до спільного програмного документа Ради Європи та Європейського Союзу для країн Східного партнерства на 2015-2017 роки, відбулось чергове засідання Регіональної керівної групи щодо судової реформи у країнах Східного партнерства щодо судової реформи у країнах Східного партнерства .

   Програма «Східне партнерство» Європейського Союзу передбачає надання державам-партнерам підтримки у здійсненні реформ і перетворень в усіх сферах життя. Одним із ключових напрямів таких реформ для Європейського Союзу є просування демократії та захист прав людини відповідно до тих основоположних цінностей, на яких був створений і продовжує розвиватися цей єдиний простір

        Таким чином, метою засідання було підбиття підсумків та обговорення експертних висновків за результатами роботи трьох груп, які досліджували найкращі практики впровадження національних реформ в галузі права у країнах Східного партнерства. 
Участь у засіданні беруть представники Ради суддів України, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Міністерства юстиції України та Національної асоціації адвокатів України, представники України, Азербайджану, Білорусі, Вірменії і Грузії.

    Відкриваючи засідання, заступник Голови Регіональної керівної групи з розвитку регіонального діалогу щодо судової реформи у країнах Східного партнерства, член Ради суддів України, суддя Львівського окружного адміністративного суду Олександр Сасевич привітав міжнародних представників та висловив сподівання на плідну співпрацю. "Обмін досвідом - це дуже важливо. Дякуючи підтримці Ради Європи ми маємо можливість виробити колективні рішення для сприяння проходженню судової реформи на національному рівні та встановити діалог з професійними юристами Європи" – сказав суддя Сасевич.