flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Святкуємо «День вишиванки» в суді

19 травня 2016, 14:29

  Сьогодні, 19 травня в Україні святкують День вишиванки. Відтак, усіх запрошено у цей день одягнути український національний одяг - вишиванку.

   Свято проводять щороку у третій четвер травня. Важливо, аби День вишиванки завжди відбувався у робочий день, адже у цьому суть акції – свято не заради свята, а захід, який доводить, що вишиванка – абсолютно органічна частина життя українців, і у вишиванці вони ходять на роботу чи навчання, тощо.

  Відомо, що всеукраїнську акцію «День вишиванки» було започатковано студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році, зараз відомою дитячою письменницею. Спочатку вишиванки одягнули кілька десятків студентів та кілька викладачів факультету. Та вже протягом наступних років свято розрослося до Всеукраїнського рівня.

     Цього річ працівники апарату Львівського окружного адміністративного суду та судді також з гордістю підтримали започатковану традицію та прийшли на роботу у вишиванках. У такий спосіб ми українці намагаємось зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння українського етнічного одягу.