flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено навчальний семінар по застосуванню системи оцінювання роботи суду (СОРС)

01 червня 2016, 12:02

   30-31 травня 2016 року в місті Львові відбувся дводенний тренінг на тему «Застосування Системи оцінювання роботи суду (СОРС) та проведення опитувань громадян-учасників судових проваджень за методологією карток громадського звітування (КГЗ)», до участі в якому запрошувались керівники апаратів судів та їх заступники, прес-секретарі, начальники відділів усього Західного регіону.

   Тренінг проводили експерти Проекту USAID «Справедливе правосуддя» (доктор Пім Альберрс, соціолог Михайло Васюта, фахівець з питань громадянського суспільства Марина Руденко, фахівець з моніторингу та оцінювання Томас Вертелецький). Організаторами тренінгу разом з Проектом USAID «Справедливе правосуддя» виступили громадська організація «Всеукраїнська коаліція надання правової допомоги» за сприяння Ради суддів України та ДСА України.

      Метою проведення тренінгу було сприяння ефективному застосуванню в українських судах системи оцінювання роботи суду (СОРС), яка була затверджена рішенням Ради суддів України № 28 від 02.04.2015.

      У зв’язку з цим завдання команди тренерів полягало в підвищення обізнаності представників судів щодо міжнародних стандартів оцінювання роботи суду, розвиток навичок в учасників по застосуванню критеріїв, показників та методів оцінювання роботи суду для планування діяльності, ухвалення ефективних управлінських рішень та звітування перед громадськістю про роботу суду, сприяння створення мережі регіональних координаторів проведення оцінювання роботи суду з використанням СОРС.

   Від Львівського окружного адміністративного суду участь в навчальному тренінгу взяли заступник керівника апарату суду Людмила Спіченко та головний спеціаліст із звязків з громадськістю та ЗМІ Христина Кріль.

   

   В процесі навчання всі учасники брали активну участь в обговоренні, виконанні та вирішенні поставлених перед ним практичних завдань. Головним інструментом досягнення результатів було бажання самих учасників тренінгу якомога більше дізнатися нового, зокрема, щодо методології карток громадського звітування (КГЗ), анкетування громадян, системи оцінювання роботи суду (СОРС) та багато іншого.

 

        Для практичного використання отриманих під час навчання знань по застосуванню "СОРС" його учасниками було роздано методичний посібник "Застосування системиоцінювання роботи суду". Також з електронною версією посібника можна ознайомитись за посиланням: 

 rsu.gov.ua/uploads/news/cpeguidelines2016web-60a66d2465-c6c82e1f3e.pdf