flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

22 червня в Україні знаменовано Днем скорботи і пам'яті жертв війни

22 червня 2016, 11:36

      22 червня в Україні - День скорботи і пам'яті жертв війни. В цей день 1941 року нацистська Німеччина напала на тодішній Радянський Союз, почавши масове бомбардування по багатьох містах країни.

  Першими навалу фашистів відчули землі України та Білорусії. Жертвами окупантів ставали не тільки особи, причетні до руху Опору, але й ті, хто не становив ніякої потенційної загрози режиму — діти, жінки, люди похилого віку, хворі.

   Ворог розраховував покінчити з нами швидким, стрімким ударом. Але глибоко прорахувався. Як один піднялися люди на захист своєї Батьківщини. Українці зі зброєю в руках внесли величезний внесок у розгром нацистської Німеччини. 

   Безсумніву Велика Вітчизняна війна 1941—1945 рр. — небувала в історії за своїми масштабами та жорстокістю битва народу проти гітлерівського фашизму. У цій війні вирішувалася також доля всієї Європи, всього світу.

    У цей скорботний день ми згадуємо всіх безвинно загиблих, кожного, хто віддав життя за рідну землю в роки Великої Вітчизняної війни. Свято зберігаючи пам'ять про подвиг і жертовність переможців, ми передаємо цю традицію нашим спадкоємцям, які повинні знати про минуле та його героїв, цінувати мир як важливе людське надбання.