flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вітання до Дня Конституції України

24 червня 2016, 10:09

                                                                                                         По вінця чаші кришталеві 

                                                                                                         і очі радістю до сліз  

                                                                                                        наповнив нам той день червневий,

                                                                                                       що Конституцію приніс!

 

Дорогі співвітчизники, всі, хто шанує і любить Україну!

        Щиро вітаємо Вас з важливим державним святом нашої держави – Днем Конституції України, який ми щороку, починаючи з 1996 року, відзначаємо 28 червня.

       Календар історії відраховує вже 20 років як Конституція увійшла в життя незалежної України. Для історії — не так вже й багато, але своїм корінням Основний український Закон значно старший. Його глибина - у мудрості предків, у пам’яті століть, в утвердженні української нації. Поправу ця подія стоїть в низці тих небагатьох історичних дат, які єднають людей, перетворюючи населення на народ, територію - на державу. Це воістину логічний, надзвичайно відповідальний етап складного шляху творення нашої держави.

    Життя щодня лише підтверджує важливість та необхідність Основного Закону, який є головним консенсусом між кожним громадянином і державою. Наше завдання полягає і в тому, щоб якнайповніше використати потенціал Конституції України для утвердження реальної демократії, забезпечення прав, свобод людини і  громадянина, для піднесення умов життя народу на гідний рівень.

     Тож нехай же в цей урочистий день повсюди панує світлий настрій, міцніє почуття гордості за свою країну, за її Основний Закон, що гарантує втілення мрій і сподівань на краще й благополучне життя у власній державі.

  Також глибока шана тим, хто зустрічає свято на передовій – Український народ пишається вашою сміливістю, самопожертвою і патріотизмом.

     У цей урочистий день будемо особливо вірити, що ми – українці йдемо хоч і важким шляхом, але у правильному напрямку. І обовязково утвердимося у тій частині світу, де людина наділена правом тільки тому, що є людиною, де гідність і свобода особистості – реальна цінність, найбільш пошанована суспільством та гарантована Основним Законом держави - Україна.

    Зі святом Вас! Здоров’я, бадьорості духу та впевненості у безхмарне конституційне майбутнє нашої держави, мужності і віри!

    

З повагою

керівництво Львівського окружного адміністративного суд