flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місті Львові всеукраїнська громадська організація «Асоціація адміністративних судів» організувала конференцію, присвячену адміністративній юстиції України

02 липня 2016, 12:53

    01 липня цього року, у місті Львові Всеукраїнська громадська організація «Асоціація адміністративних суддів» спільно з Львівським апеляційним адміністративним судом, Львівським окружним адміністративним судом, Львівським національним університетом імені Івана Франка, Українським Католицьким Університетом провели міжнародну науково-практичну конференцію на тему: «Адміністративна юстиція: європейський напрямок розвитку».

     Львівський окружний адміністративний суд у даному заході представляли судді Качур Роксолана Петрівна (голова ВП ВГО «Асоціації адміністративних суддів»), Братичак Уляна Володимирівна, Кузан Ростислав Ігорович, Кравчук Володимир Миколайович, Лунь Зоряна Іванівна, Сподарик Наталія Іванівна, Тертичний Віталій Григорович.

        У роботі конференції взяли участь суддя Конституційного суду України, президент Асоціації адміністративних суддів О. Пасенюк та віце-президент Асоціації адміністративних суддів, суддя Вищого адміністративного суду України Н. Блажівська, судді адміністративної юстиції різних інстанцій, а також правники Львівського національного університету імені Івана Франка М.Микієвич та В. Решота. Зарубіжні гості президент Асоціації Європейських Адміністративних суддів Едіт Зеллєр та суддя Апеляційного суду м. Яніна (Греція) Панайотіс Даніас розповіли про особливості адміністративної юстиції в країнах Європи.

   В ході конференції учасники обговорили питання авторитету судової влади, стану адміністративної юстиції в Україні і перспективи імплементації Угоди про Асоціацію України і Європейського Союзу, напрямків розвитку і можливих наслідків реалізації судової реформи, співпраці з міжнародними організаціями для забезпечення гарантій незалежності судової влади.

    Особливу увагу організатори заходу приділи розумінню «правничої професії» в контексті судової реформи в Україні, зовнішнім та внутрішнім проблемам судової влади, ролі міжнародних організацій в забезпеченні стабільності судової влади та акцентування уваги на рекомендаціях Ради Європи по зміцненню незалежності та неупередженості судової влади.

      В цілому захід проведено у формі конструктивної співпраці та дискусій з учасниками заходу, яка сприяє народженню нових ідей та пошуку оптимальних рішень для забезпечення утвердження та стабільності адміністративної юстиції в Україні.