flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Асоціація правників України та представники судової влади спільно працюватимуть над впровадженням нових проектів для здійснення судової реформи в Україні

20 жовтня 2016, 09:55

           19 жовтня у м. Києві відбулось засідання правління Асоціації правників України, метою якого було представлення та обговорення в колі юридичної спільноти нових проектів, направлених на підтримку впровадження судової реформи в Україні.

       Президент АПУ Денис Бугай представив нові проекти Асоціації  «Формування Громадської ради доброчесності»  та «Відбір суддів до Верховного Суду».

             Член Правління АПУ, президент Асоціації розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ), суддя Львівського окружного адміністративного суду Володимир Кравчук, представив концепцію проекту «Захист незалежного суду», який виник у результаті збільшення фактів вчинення тиску на суддів, загроз особистій безпеці та порушення гарантій судової незалежності. Реалізація такої концепції допоможе ефективно і своєчасно, а головне дієво, відстежувати кожен випадок тиску на суд і суддю. Йдеться про запровадження механізму «моніторингу тиску» на суддів. Однак одного «моніторингу» не достатньо, тому представлена концепція передбачає і «правовий захист суддів», що включає представництво суддів в судах, інформаційний супровід справи у ЗМІ. В цілому обидві ідеї концепції мають головним завданням захист авторитету суду. Правильна та зрозуміла усім процедура взаємодії судів, ЗМІ, громадських організацій під час порушення незалежності та авторитету суду повинна сприяти належним умовам для здійснення судочинства.