flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-реліз у справі за позовом Святослава Літинського до Міністерства внутрішніх справ України

24 жовтня 2016, 14:26

      На розгляд до Львівського окружного  адміністративного суду надійшла позовна заява Літинського Святослава Володимировича до Міністерства внутрішніх справ України про визнання протиправними дій та зобов’язання до вчинення дій.

     Судовий розгляд адміністративної справи здійснювався колегією суддів Львівського окружного адміністративного суду.

        У судовому засіданні, яке відбулося 26.08.2016 року, протокольною ухвалою суду було задоволено клопотання представника відповідача - Міністерства внутрішніх справ України та залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача – Голову Національної поліції України Х.Деканоідзе.

           У судовому засіданні 24.10.2016 року судом прийнято постанову, якою задоволено позовні вимоги Літинського С.В. у повному обсязі, зокрема:

- визнано протиправними дії Міністерства внутрішніх справ України щодо неналежного розгляду клопотання Літинського Святослава Володимировича про порушення його конституційних прав та притягнення до дисциплінарної відповідальності від 07.03.2016 року;

- зобов’язано Міністерство внутрішніх справ України повторно розглянути клопотання Літинського Святослава Володимировича від 07.03.2016 року.

 

Судом проголошено вступну та резолютивну частину вказаної постанови. Окрім того, судом роз’яснено право сторін та осіб, які брали участь у розгляді справи на оскарження судового рішення в апеляційному порядку й повідомлено, що повний текст судового рішення буде виготовлено у строк не більше 5 днів.