flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про електронне декларування

10 січня 2017, 14:03

       Починаючи з 1 січня 2017 року розширилося коло суб’єктів е-декларування.

    Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», під другу хвилю е-декларування потрапляють, особи, які вже заповнювали е-декларації за 2015 рік, тобто всі без винятку особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також прирівняні до них для цілей цього Закону посадові особи, юридичні особи публічного права.

      Разом з тим, норма про обов'язкове заповнення е-декларацій не поширюється на посадових осіб, що здійснюють основну діяльність в області соціального обслуговування населення. Зокрема, до таких віднесені директори шкіл та керівники закладів культури та спорту. Відповідні норми містяться у Законі України «Про Вищу раду правосуддя», який набрав чинності.

       Згідно Закону, норма про обов'язкове заповнення електронних декларацій не поширюється на посадових осіб установ і організацій, що здійснюють основну діяльність в області соціального обслуговування населення, соціальної й професійної реабілітації інвалідів і дітей-інвалідів, соціальної захисту ветеранів війни й учасників антитерористичної операції.

     Також звільнені від електронного декларування керівники установ охорони здоров'я, крім керівників установ охорони здоров'я центрального, обласного, районного, міського (міст обласного значення, міст Києва й Севастополя) рівня.

        Крім того, скасована необхідність заповнювати електронні декларацій для керівників установ освіти (крім керівників вузів та їхніх заступників), науки (крім президента Національної академії наук України (НАНУ) і національних галузевих академій наук, перших віце-президентів, віце-президентів і головних вчених секретарів НАНУ й національних галузевих академій наук, інших членів президії НАНУ й президій національних галузевих академій наук).

       Звільнені від зобов'язання заповнювати електронні декларації керівники закладів культури, мистецтв, відновлення й збереження національної пам'яті, фізичної культури, спорту й національно-патріотичного виховання.