flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ефективність використання в суді системи відеоконференцзв’язку

31 січня 2017, 11:39

     З метою пришвидшення судового процесу, підвищення ефективності розгляду судових справ та задля економії коштів у Львівському окружному адміністративному суді працює система відеоконференцзв’язку.

   Сьогодні технічним обладнанням відеоконференцзв’язку, яке забезпечує належну якість зображення та звуку оснащений поки що один зал судових засідань, який знаходиться на першому поверсі суду. До слова, у Львівському окружному адміністративному суді систему відеоконференцзв’язку запровадили в 2014 році.

     Варто відмітити, що учасники судового процесу, який відбувається дистанційно - у режимі відеоконференції,  - мають змогу  чути і бачити перебіг судового засідання, брати безпосередню участь у ньому (ставити запитання, отримувати відповіді), й зрештою, реалізовувати свої процесуальні права та виконувати процесуальні обов’язки. До того ж, використання цієї системи забезпечує належне фіксування, зберігання, копіювання та використання інформації, що відображає увесь процес відеоконференції.  Крім того, проведення судових засідань за допомогою відеоконференцзв’язку гарантує доступ до правосуддя та забезпечує  об’єктивність справедливого розгляду судових справ.

   Відповідно до статистичних даних, протягом 2016 року в Львівському окружному адміністративному суді за допомогою відеоконференцзв’язку було проведено 121 судове засідання. Крім того, в суді дану систему використовують і під час проведення нарад та семінарів з іншими органами, установами.