flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Парламент пропонує врегулювати строки видачі виконавчих листів

08 лютого 2017, 12:36

       У пояснювальній записці до проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо строків видачі виконавчого документу» (№5717) зазначається, що наразі норми процесуальних кодексів не містять вказівки на строки, у які після подання заяви про видачу виконавчого документу суд повинен його видати. На переконання ВР України, відповідну норму необхідно встановити.

    Зміни пропонується внести завдяки проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо строків видачі виконавчого документу» (№5717). Ініціативою передбачено додати до процесуальних кодексів положення, за яким «виконавчий лист виписується не пізніше наступного дня після набрання рішенням суду законної сили або після повернення справи з апеляційної чи касаційної інстанції, а в справах, у яких рішення підлягає негайному виконанню, — у день постановлення рішення».

            Також проектом передбачено, що «виконавчий лист передається судом на руки стягувачу за його заявою в день звернення або на вимогу стягувача надсилається за місцем його проживання (для юридичних осіб — за місцем знаходження) рекомендованим листом із розпискою про одержання».

 

            Джерело  Закон і Бізнес