flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання з Днем Соборності України

22 січня 2018, 11:14

        22 січня 1918 року підписано Четвертий універсал Центральної Ради, де вказано, що Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року.

          22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві проголошено Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. В цей день щороку відзначається День Соборності України.

       Наші співвітчизники завжди прагли єдності, не зважаючи на культурні відмінності між українцями Сходу й Заходу. Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки – історичний факт, який доказав, що роз’єднати український народ неможливо та показав безсилля будь-яких спроб протиставити українців один одному.  

        21 січня 1990 р. відбулася одна з найбільших у Центральній та Східній Європі масових акцій – «живий ланцюг» як символ єдності східних і західних земель України та знак вшанування подій першої української революції. З тих пір живі ланцюги будують у багатьох українських містах. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року. 

             Тож, прийміть щирі привітання з нагоди Дня Соборності України! Живімо в єдності, українці!