flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Львівського окружного адміністративного суду А.З.Ланкевич взяв участь у навчальному візиті для членів суддівського корпусу України в Ірландії

23 квітня 2018, 10:12

         За ініціативи Національної школи суддів України та Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України для розвитку україно-ірландської співпраці 15-19 квітня 2018 року відбувся навчальний візит українських суддів до Дубліна (Ірландія).

          До складу делегації увійшли ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук, голова Ради суддів України Олег Ткачук, голова Апеляційного суду міста Києва Ярослав Головачов, голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич, голова апеляційного суду Харківської області Антоніна Колтунова.

         16 квітня українську делегацію зустріли спеціаліст з питань протоколу (пані Еліша Д’Арсі) і представники Комітету з підготовки суддів та Судової служби. Відбулася зустріч з керівником відділу реформування і розвитку Судової служби (пан Ноель Руботам). Учасники візиту відвідали засідання Верховного Суду, провели зустріч із Його Високоповажністю суддею Френком Кларком, головою Верховного Суду. Крім цього, делегація зустрілася із радником з питань зв’язків зі ЗМІ Судової служби (пан Джеррі Керран), провела ознайомчу бесіду з фахівцями-дослідниками проблем судоустрою (пані Деббі МакЛахлен і пані Іме Ґіллен).

        Наступного дня українська делегація відвідала засідання: Центрального кримінального суду (під головуванням Його Високоповажності судді Патріка МакКарті); засідання Спеціального кримінального суду за участю Його Високоповажності судді Тоні Ханта, вельмишановного судді Джерарда Ґріффіна та судді Фланнана Бреннана; засідання Апеляційного суду за участю Його Високоповажності судді Бірмінгема, Його Високоповажності судді Алана Махона і Його Високоповажності судді Джона Едвардса.

          У результаті навчального візиту для членів суддівського корпусу України, учасники вказаного візиту відзначили позитивний досвід з організації судової системи України та Ірландії. При відвідуванні Асоціації юристів Ірландії, отримали досвід відбору та підготовки адвокатів в Ірландії (солісітеров та баристеров).