flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ЛОАС взяли участь у круглому столі на тему: «Моніторинг адміністративного судочинства в Україні: обсяг, проблемні питання»

22 травня 2019, 10:37

      Продовжуючи роботу у сфері розвитку адміністративної юстиції для впровадження європейських стандартів при розгляді адміністративних спорів, Восьмий апеляційний адміністративний суд спільно з Проектом ЄС «Право-Justice» та Львівською регіональною радою реформ правосуддя організував проведення круглого столу на тему: «Моніторинг адміністративного судочинства в Україні: обсяг, проблемні питання», який відбувся 21 травня 2019 року.

      Учасниками семінару були судді Восьмого апеляційного адміністративного суду, адвокати, представники Головного територіального управління юстиції у Львівській області, представники наукових кіл, міжнародні експерти. Від Львівського окружного адміністративного суду до участі у заході залучено голову суду Андрія Ланкевича, заступника голови суду Віталія Мартинюка, а також суддів Андрія Гулика, Ростислава Кузана, Наталію Мричко, Наталію Сподарик, Олександра Сасевича.

       В рамках заходу були розглянуті наступні блоки питань:

  • дискреція владних повноважень;
  • доступність та справедливість адміністративного судочинства;
  • врегулювання спорів та медіація;
  • виконання рішень.

       Серед доповідачів круглого столу, також виступив суддя ЛОАС Олександр Сасевич з доповіддю на тему: «Еволюція розвитку судового контролю в адміністративному судочинстві України».

       Цікавим захід був з огляду на участь та доповіді в ньому знаних міжнародних експертів, серед яких були: Довидас Віткаускас, Віргіліус Валанчіус, Бартош Войцеховскі, Едіт Зеллер.

       Зазначені експерти поділились міжнародним досвідом та європейськими стандартами з учасниками круглого столу.