flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь працівника ЛОАС у навчальному тренінгу на тему «Судовий захист права на доступ до публічної інформації»

19 червня 2019, 13:34

14 червня 2019 року у місті Києві відбувся навчальний тренінг на тему «Судовий захист права на доступ до публічної інформації», в якому прийняла участь начальник відділу організаційного розгляду адміністративних справ та архіву Оксана Котовська.

 Захід організовано за ініціативою Центру демократії та верховенства права в рамках медійного проекту «Інтерньюз Нетворк»,  за підтримки проекту USAID «Медійна програма в Україні» та сприяння Верховного суду.

Почесну місію лекторів навчального тренінгу виконували Михайло Смокович - Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, і Тетяна Олексіюк - експертка ПР ООН з доступу до публічної інформації.

Учасники заходу зосередили свою увагу на розгляді ключових положень Постанови Пленуму ВАСУ №10 щодо доступу до публічної інформації, режимах доступу до інформації,  питаннях застосування «трискладового тесту», балансування права на приватність та права на отримання інформації, визначення суспільного інтересу, а також огляді судової практики у сфері доступу до публічної інформації.