flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ЛОАС взяли участь у семінарі на тему: «Парламентські вибори в Україні 2019: судове врегулювання виборчих спорів»

03 липня 2019, 14:38

        Відповідно до Указу Президента України №303/2019 від 21.05.2019 призначено позачергові вибори до Верховної Ради України на 21 липня 2019 року.

      Беручи до уваги значущість функцій судів у дотриманні виборчих прав громадян, враховуючи, що вибори є політичним та правовим інструментом стабільного громадянського суспільства та стійкого розвитку держави, судді Львівського окружного адміністративного суду Зіновій Гавдик, Ірена Гулкевич, Оксана Клименко та Володимир Сакалош взяли участь у семінарі-практикумі для суддів окружних та апеляційних адміністративних судів на тему: «Парламентські вибори в Україні 2019: судове врегулювання виборчих спорів».

        Даний семінар був організований Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем в Україні (IFES).

       Під час заходу розглянуто міжнародні стандарти виборчого права та суб’єктивні виборчі права, обмірковано питання щодо адміністрування виборчого процесу, голосування та встановлення підсумків результатів виборів, обговорено проблеми застосування положень Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду виборчих спорів.