flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

08 липня 2019 року відбулася зустріч керівництва Львівського окружного адміністративного суду з представниками Місії зі спостереження за президентськими виборами ОБСЄ/БДІПЛ

08 липня 2019, 16:24

08 липня 2019 року у Львівському окружному адміністративному суді, за погодженням із Територіальним управлінням Державної судової адміністрації України в Львівській області, відбулася робоча зустріч керівництва суду з представниками Місії зі спостереження за парламентськими виборами ОБСЄ/БДІПЛ, що проходитимуть 21 липня 2019 року, Родольфом Оберле (Франція) та Тамілою Карпик (Канада).

 

В ході зустрічі довготривалі спостерігачі пояснили, що Місія здійснюватиме оцінку усього виборчого процесу з точки зору його відповідності зобов’язанням ОБСЄ та іншим міжнародним стандартам демократичних виборів, а також національному законодавству. Спостерігачі будуть аналізувати законодавчу базу та її виконання, роботу органів відповідальних за управління виборчим процесом, а також відповідних державних органів, заходи у рамках передвиборчої агітації, процес висвітлення у ЗМІ та розв’язання виборчих спорів.

Голова суду Андрій Ланкевич та заступник голови суду Олена Хома розповіли про особливості розгляду виборчих справ Львівським окружним адміністративним судом (порядок, категорії та строки). Окрім того, на прохання спостерігачів надали загальну інформацію про кількість справ та предмет спорів, які надходили до суду під час попередніх парламентських виборів, зокрема у 2012 та 2014 роках.

Також зазначили, що з метою створення умов для подачі та розгляду у скорочені строки, визначені Кодексом адміністративного судочинства України, адміністративних справ, пов’язаних із виборчим процесом в суді запроваджено особливий режим роботи суду на період виборчого процесу.

Керівник апарату Орест Томашівський додатково наголосив, що з усією інформацією з приводу роботи суду, а також інформацією щодо стадій розгляду судових справ можна ознайомитися на офіційному веб-порталі судової влади України.

На завершення зустрічі команда міжнародних спостерігачів подякувала за організовану зустріч та висловила побажання на співпрацю зокрема в частині повідомлення представників Місії про надходження до суду справ виборчої категорії.