flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Участь заступника голови суду та суддів Львівського окружного адміністративного суду у Міжнародній конференції

27 вересня 2019, 16:45

27 вересня 2019 року у Дзеркальній залі головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася міжнародна конференція «Адміністративна юстиція в Польщі та Україні: порівняльні аспекти», яка організовувалась Восьмим апеляційним адміністративним судом спільно з Всеукраїнською асоціацією адміністративних судів України, юридичним факультетом Львівського національного університету імені Івана Франка та Міжнародною фіскальною асоціацією (IFA Ukraine).

 

Серед учасників даного заходу були судді Верховного Суду, Восьмого апеляційного адміністративного суду, члени Вищої Ради правосуддя, голова Ради суддів України, науковці, юристи-практики, представники державних органів, а також судді та науковці Республіки Польща.

Від Львівського окружного адміністративного суду участь в конференції взяли заступник голови суду Олена Хома, судді: Андрій Гулик, Наталя Сподарик, Роксолана Качур, Зоряна Лунь, Олег Кравців, Олександр Сасевич та начальник відділу організаційного забезпечення розгляду адміністративних справ та архіву Оксана Котовська.

Міжнародна конференція проходила у дві Сесії, на яких було розглянуто ряд цікавих тем щодо функціонування судових систем в Україні та Польщі. Зокрема піднімались питання: комп’ютеризації адміністративних та судових процесів, забезпечення правового регулювання процедур у діяльності колегіальних органів суб’єктів публічної адміністрації в аспекті досвіду Польщі та пропозиції для України, ефективність судового захисту, представництво в адміністративних справах, новації в правовому регулюванні трансфертного ціноутворення, судова медіація в податкових спорах, питання адміністративного розсуду у податковому провадженні, дискреційні повноваження фіскальних органів та інші.

Під час проведення даного заходу судді та науковці двох держав мали можливість обмінятись досвідом та обговорити актуальні проблеми функціонування адміністративної юстиції загалом.

На завершення підведено підсумки проведеного заходу, висловлені сподівання на подальшу плідну співпрацю та можливість черпати нові знання з досвіду колег. Усім учасникам вручено відповідні сертифікати.