flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Львові проведено круглий стіл на тему «Роль Міжвідомчих комітетів у забезпеченні довіри до системи правосуддя»

15 листопада 2019, 10:21

    14 листопада 2019 року голова Львівського окружного адміністративного суду Андрій Ланкевич та начальник відділу Оксана Котовська взяли участь у круглому столі «Роль Міжвідомчих комітетів у забезпеченні довіри до системи правосуддя» у Львові.

                                                                           

    Захід організований українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи з метою поширення досвіду роботи Міжвідомчих комунікаційних комітетів системи правосуддя та презентації посібника по створенню таких комітетів.

        Міжвідомчий комітет системи правосуддя є робочою групою, до складу якої входять представники місцевої влади, системи правосуддя і правоохоронних органів регіону. Цей комітет створюється в якості майданчика для обговорення питань зв’язків зі ЗМІ і громадськістю, які цікавлять всіх учасників, забезпечення скоординованих комунікацій і оперативного реагування на кризові ситуації та резонансні питання, що постають перед системою правосуддя, а також для виявлення можливостей для співпраці з реалізації програм покращення доступу до правосуддя. Грунтуючись на позитивному досвіді Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області, було вирішено створити посібник для створення таких комітетів в інших регіонах України. На заході обговорили зміст посібника та можливість впровадження таких комітетів в регіонах України.

      Учасниками круглого столу були голови судів Хмельницької, Тернопільської, Львівської, Волинської та Закарпатської областей, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України Віктор Дейнека, представники адвокатури, голова Вищого суду провінції Альберта Мері Моро, директор Відділу міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади Олег Шаков, представники Міжвідомчого комітету системи правосуддя Одеської області.  

    Відсутність довіри до правосуддя підриває устої всіх державних інститутів. Це загрожує анархією та втратою державності. Для того, щоб побудувати довіру до системи правосуддя, необхідно провадити системну роботу на місцях, поступово виходячи на національний рівень. Саме спільні зусилля усіх інститутів системи правосуддя дозволять підвищити довіру суспільства до них, покращити доступ громадян до правосуддя та побудувати демократичну та правову державу.