flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Візит представників Консультативної місії Європейського Союзу

04 грудня 2019, 11:00

03 грудня 2019 року до Львівського окружного адміністративного суду завітала делегація у складі представників Консультативної місії Європейського Союзу, а саме радників зі стратегічних комунікацій Хассе Ресенбро (Данія) та Ільмар Кахро (Естонія), яких супроводжувала представник Прес-служби Ради суддів України Ольга Какауліна.

Дана зустріч відбувалася за участю голови суду Андрія Ланкевича, заступників голови суду Олени Хоми та Віталія Мартинюка, судді Олександра Сасевича, керівника апарату суду Ореста Томашівського та помічника голови суду Ірини Шаравари.

Хассе Ресенбро, радник із стратегічних комунікацій КМЄС, наголосив на тому, що представники Місії активно працюють та надають органам судової системи України допомогу в розбудові комунікації та співпраці із засобами масової інформації. Комунікація судів є важливим елементом по підвищенню рівня довіри до правосуддя, а вміння правильно сформулювати та передати повідомлення щодо діяльності суду, про розгляд справ, які становлять суспільний інтерес та висвітлити офіційну позицію суду стосовно прийнятих рішень є запорукою ефективної діяльності суду та забезпечення позитивного іміджу і авторитету установи в суспільстві. Також зауважив, що ця зустріч відбувається в рамках проведення навчальних заходів, одноденних тренінгів на тему «Зв'язки з громадськістю у судах» для чотирьох міст України, серед яких місто Львів.

Голова суду Андрій Ланкевич зазначив, що суд продовжує працювати в напрямку налагодження комунікації з суспільством з метою відновлення довіри до судової системи загалом. Зокрема фундаментальним кроком є затвердження Комунікаційної стратегії Львівського окружного адміністративного суду на 2019-2020 роки. Окрім того, активну позицію в розвитку комунікації займає керівництво Восьмого апеляційного адміністративного суду, про що свідчить проведення різних семінарів, тренінгів та спільних нарад з суддями даного апеляційного округу.

Під час зустрічі обговорено шляхи співпраці в рамках розвитку як зовнішньої так і внутрішньої комунікації Львівського окружного адміністративного суду.