flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До Львівського окружного адміністративного суду завітали школярі

09 грудня 2019, 15:51

      Сьогодні до Львівського окружного адміністративного суду завітали учні Львівської ЗОШ №3 на ознайомчу екскурсію в рамках Днів відкритих дверей з нагоди Дня працівників суду.

      Школярів привітав голова суду Андрій Ланкевич та наголосив, що радий їх бачити, запропонував відвідати судові засідання, ознайомитися із роботою суддів та працівників апарату суду.

      Школярі поспілкувалися з суддею Олександром Сасевичем та побували в судовому засіданні, яке закінчилося ухваленням судового рішення.

                                           

    Далі начальник відділу Оксана Котовська провела екскурсію приміщенням суду, розповіла про підсудність справ та спеціалізацію суду, роз’яснила поняття «законність» та «справедливість». Для покращення сприйняття інформації побудувала розмову з дітьми у формі діалогу, де діти задавали цікаві питання та отримували зрозумілі для них відповіді. Для можливості зрозуміти непросту роль судді в процесі гості переглянули мультфільм «Слон проти Жирафи», який був знятий в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine - USAID Україна «Нове правосуддя». Оксана Котовська запропонувала школярам спробувати самостійно вирішити спір. Діти взяли активну участь в обговоренні, однак погодилися із рішенням, прийнятим суддею-Черепахою в мультфільмі.

      

      Гості залишились задоволені екскурсією та обіцяли, що завітають до суду згодом.